Carne de vaca delicioasa cu cartofi

Pentru carne de vaca delicioasa cu cartofi se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 g, se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de carne
  • 800 g de cartofi
  • 2-3 cepe
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri grasime

Mod de preparare

Pentru carne de vaca delicioasa cu cartofi se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 g, se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se prajeste in tigaie pe toate partile, pana cand se rumeneste. Se asaza apoi in cratita; in tigaia unde s-a prajit carnea, se toarna 1 pahar de apa, se lasa sa dea un clocot, se strecoara prin sita in cratita cu carne si se mai adauga 2 pahare de apa fierbinte. Cratita se acopera cu un capac si se pune la foc mic sa fiarba inabusit 2-2 1/2 ore; dupa aceea se adauga peste carne ceapa taiata marunt si prajita separat, cartofi prajiti intregi sau taiati in 2-4 parti, 1 foaie de dafin, 2 fire de cuisoare si 5 -6 boabe de piper (sau o bucata de ardei iute), se lasa carnea sa mai fiarba inabusit inca 1/2 ora.


Cand se serveste la masa, carnea se presara cu patrunjel verde sau marar taiat marunt. Separat se pot servi castraveti murati, salata verde sau salata de rosii.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...