Carne de vita a la Berna

Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca fain

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. carne de vita (pulpa)
  • 2 linguri de faina
  • 1 cutie mica bulion
  • 4 cepe mari
  • 2 catei de usturoi
  • o cana cu vin rosu
  • 1 cana zeama de lamiie
  • 300 gr. cartofi
  • 300 gr. morcovi
  • 3 foi de dafin
  • 4 cuisoare
  • o lingurita boia de ardei
  • putin zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...