Mangoldul este o planta care poate inlocui cu usurinta spanacul si este la fel de gustoasa, mai ales intr-o mancare cu carne de vitel.
Carnea se transeaza ca la snitele si se bate exact ca cele mentionate, apoi se pune la fiert sa dea cateva clocote pentru a se indeparta cu grija spuma.
Frunzele de mangold si celelalte verzaciuni se toaca mai din topor si se undesc in putin ulei, dupa care se pune apa fierbinte si carnea scoasa din prima apa. Se lasa la fiert pana scade si fierbe carnea (fiind batuta cu ciocanul ca la snitele, va fierbe foarte repede). Cand este gata se adauga 1-2 linguri bulion si se potriveste de sare si piper.
Mancarea din carne de vitel cu mangold se poate servi cu felii de lamaie pe deasupra sau doar cu putina zeama de lamaie.
Reteta de carne de vitel cu mangold a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti