Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite pu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne frageda de vitel (vrabioara sau muschi)
  • 1 dovlecel marisor
  • Cateva rosii potrivite
  • 4 capatani de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • Condimente
  • Cativa catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • Unt pentru servit

Mod de preparare

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite putin la capat. Se impletesc cele trei fasii iar apoi se fixeaza cu scobitori. Se face un amestec din ulei de masline cu diverse condimente care va plac, eu am pus cimbru romanesc ca-i mai aromat, curry, boia, piper, mustar si altele. Am crestat putin carnea si am introdus cateva bucatele de usturoi dupa care am uns-o cu condimentele. Am lasat-o acopetita la frigider pana a doua zi. Dovlecelul spalat l-am taiat felii subtiri, cu tot cu coaja si l-am oparit cateva minute in apa clocotita cu sare ca sa-si pastreze culoarea apoi l-am dat pe sub un jet de apa rece. Rosiile le-am feliat subtire si le-am pus deoparte. Ceapa taiata julien am calit-o in ulei incins iar morcovul dat prin razatoare l-am adaugat si pe el la calit. Am condimentat putin si le-am pus deoparte. Am asezat o hartie de pergament intr-o tava intinsa si deasupra am pus forme de inox. Am asezat in fiecare putin din compozitia de ceapa cu morcov si deasupra felii de rosii intercalate cu dovlecei. Am presarat deasupra condimente si am dat la cuptor pentru vreo 20 de minute. Intre timp incingem gratarul, taiem capatanile de usturoi in doua (lasam usturoiul cu tot cu « haina » sa-l protejeze) si asezam pe gratar vrabiaoara impletita, cateva rosii intregi imbracate in folie de aluminiu sa nu pierdem bunatate de zeama, cateva felii de dovlecel si usturoiul. Eu am copt si un ardei gras ca aveam pofta. Usturoiul nu se tine foarte mult sa se arda miezul ca nu mai ramane nimic de el.


Se serveste impletitura cu un cubulet de unt si legume. Usturoiul este foarte gustos si se serveste direct din « haina » lui.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa