Carpaccio de vita cu sfecla si hrean

Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Spalati si razuiti sfecla. Taiati terminatiile si introduceti-o intr-o tava pentru copt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 680 g radacina de sfecla tanara
  • ulei de masline
  • aproximativ 10 linguri de otet balsamic
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1
  • 5 kg file de vita
  • 100 g hrean proaspat ras sau pasta de hrean
  • 200 g crame fraiche
  • putin otet din vin alb
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 maini bune de cardama
  • 100 g parmezan ras

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Spalati si razuiti sfecla. Taiati terminatiile si introduceti-o intr-o tava pentru copt impreuna cu putin ulei, sare si piper. Acoperiti cu folie de staniol si coaceti pana ce s-a fragezit. Timpul gatitului depinde de marimea capatanilor de sfecla.

Dupa ce ati preparat carnea de vita, presarati sfecla (fie intreaga, fie taiata in jumatati sau in sferturi. In functie de mirime) deasupra carnii feliate. Acum e timpul sa amestecati hreanul cu creme fraiche. Ca sa fie bine condimentata, aveti nevoie, de regula, de putin otet din vin alb sau de niste suc de lamaie. Turnati compozitia peste sfecla.

Amestecati frunzele de cardama cu ulei de masline si suc de lamaie. Apoi raspanditi-le deasupra platoului, impreuna cu parmezanul ras.

Alte retete recomandate:

Chiftele

Pastrama de oaie

Pulpe de pui la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din somon

M-au tentat mult preparatele lui Laurici si ale lui Alex cu somon. Am reusit sa cumpar un somon proaspat, l-am curatat,...

Chiftelute din somon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca