Cartofi frantuzesti cu pulpa de porc

Pentru cartofi frantuzesti cu pulpa de porc pulpa de porc se spala, se taie, se bate putin si se sareaza. Cartofii se fierb in coaja, se curata de coaja, se taie felii subtiri.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • cartofi - 1 kg
  • faina - 50 g
  • unt - 50 g
  • untura/ulei - 25 g (ml)
  • oua - 3 bucati
  • lapte - 325 ml
  • smantana - 100 g
  • cascaval - 50 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru cartofi frantuzesti cu pulpa de porc pulpa de porc se spala, se taie, se bate putin si se sareaza. Cartofii se fierb in coaja, se curata de coaja, se taie felii subtiri. Ouale se trec sub jet de apa rece, se fierb de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Cascavalul se curata de coaja, se rade. Faina se cerne. Carnea se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Separat, in 25 g unt topit se adauga faina dizolvata in 50 ml lapte rece, se adauga restul de lapte, se fierbe si se amesteca bine. in tava unsa cu 25 g unt se aseaza alternativ un rand din compozitia obtinuta, un rand de felii de oua. Deasupra, se toarna smantana, cascaval ras; se introduce la cuptor cca 10 minute pana se rumeneste. Se portioneaza.

Cartofii frantuzesti se servesc calde, cu cate 2 felii de friptura per portie.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!