Cartofi umpluti cu carne macra

Pentru cartofi umpluti cu carne macra se pregateste tocatura. Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 cartofi mijlocii
  • 500 g carne macra
  • 1 felie de piine
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita marar tocat
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 linguri untura
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita de faina
  • 4 rosii
  • sare.

Mod de preparare

Pentru cartofi umpluti cu carne macra se pregateste tocatura. Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg ardei grasi. Se taie un capac in jurul coditei, se curata de seminte. Daca ardeii sunt iuti, se oparesc in apa clocotita, in care se tin cinci minute. Se scurg bine si se umplu cu tocatura.
Se curata cartofii, se scobesc si se umplu cu tocatura. Se prajesc apoi pe toate partile in untura. Daca ramane tocatura, se fac mici perisoare, se prajesc in untura si se asaza in cratita, impreuna cu dovleceii. Se face un sos cu o ceapa taiata si ingalbenita in untura, putina faina si apa. Se pun rosiile taiate bucati. Se dau la cuptor sa fiarba inabusit. Cand sunt gata, se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.


Cartofii umpluti se servesc cu smantana.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...