Chiftelute cu sos de tomate

Pentru chiftelute cu sos de tomate ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, se inmoaie in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 125 g
  • sos de tomate - 500 g
  • ceapa - 75 g
  • oua - 1 bucata
  • faina - 25 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • cartofi/paine alba 250 g/125 g

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu sos de tomate ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine si jumatate din patrunjelul verde, ou, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia, se modeleaza chiftelute rotunde aplatizate folosind faina, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se adauga sosul tomat strecurat si se continua fierberea la cuptor 7-8 minute. La sfarsit, se adauga vin.

Chiftelutele cu sos de tomate se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca