Chiftelute marinate de vita

Pentru chiftelute marinate de vita morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi/paine alba - 300 g/150 g
  • carne de vita - 300 g
  • ceapa - 75 g
  • oua - 1 bucata
  • faina - 25 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • otet - 10 ml
  • faina - 50 g
  • foi de dafin sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute marinate de vita morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Oul se spala sub jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in untura sau ulei si se raceste. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala din nou. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea tocata se amesteca cu sare si piper, patrunjel verde, oua si cartofi rasi fin sau paine. Compozitia obtinuta se imparte in bucati si se modeleaza chiftele de forma rotunda, aplatizata. Se rumenesc in untura. Sosul se prepara astfel: ceapa, morcovi, telina si patrunjel radacina se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Se adauga faina, pasta de tomate, otet, foi de dafin, sare si apa fiarta. Se fierbe cca 15 minute, dupa care se strecoara. Sosul obtinut se fierbe impreuna cu chiftelele cca 10minute.

Chiftelutele marinate de vita se servesc calde.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Wafers cake

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu...

Wafers cake
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca