Ciocanele de pui caramelizate cu cimbru

Se pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la jumatate. Se curata usturoiul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): 18 ciocanele de pui
  • 2 linguri unt topit +100g
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura miere
  • 4 crengute de cimbru
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • 250ml. zeama concentrata de pui

Mod de preparare

Se pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la jumatate.

Se curata usturoiul, se toca marunt si se alege frunzulitele de cimbru. Se pune cele 100g. unt sa se incinga intr-o cratita si se prajesc ciocanelele, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se face focul mai mic, se adauga usturoiul si mierea, se toarna deasupra untul fiert cu zeama de carne si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 15 minute, pana ce carnea se caramelizeaza si se evapora zeama din cratita. Se sareaza, pipereaza, se presara peste ele cimbrul si se serveste pe un platou.
Se servesc pe un platou, garnisite cu frunzulite de cimbru. Se serveste ca atare sau se insoteste de garnitura dupa gust.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

De sezon, rapid, usor si gustos.......

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii