Se pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la jumatate. Se curata usturoiul
Se pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la jumatate.
Se curata usturoiul, se toca marunt si se alege frunzulitele de cimbru. Se pune cele 100g. unt sa se incinga intr-o cratita si se prajesc ciocanelele, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se face focul mai mic, se adauga usturoiul si mierea, se toarna deasupra untul fiert cu zeama de carne si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 15 minute, pana ce carnea se caramelizeaza si se evapora zeama din cratita. Se sareaza, pipereaza, se presara peste ele cimbrul si se serveste pe un platou.
Se servesc pe un platou, garnisite cu frunzulite de cimbru. Se serveste ca atare sau se insoteste de garnitura dupa gust.
Preluata de pe blogul Gabitzei ( Gaby_d) ... e o reteta super buna de clatite ... ca doar vorba aceea...cui nu ii plac...
Clatite - reteta de bazaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura