Ciolan de porc cu salata de cartofi

1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • CIOLANELE: 4 ciolane de porc
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 sticla de bere
  • sare
  • piper
  • usturoi si chimen
  • SALATA DE CARTOFI: 1
  • 5 Kg de cartofi
  • 6 cepe normale taiate cubulete mici
  • 7-8 castraveti murati iara cubulete
  • piper
  • sare si otet
  • SOSUL PENTRU SALATA: maioneza dintr-un ou (jumatate din cantitate)
  • 350g de iaurt 1-2 lingurite de mustar

Mod de preparare

1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem la urma un aspect mai frumos al soricului.

2. Facem un amestec de sare, piper,usturoi si chimen. Frecam carnea bine cu aceasta compozitie.

3. Punem la cuptor incalzit la vreo 220 gr.C. In tava mai putem pune pentru fiecare ciolan un morcov taiat dealungul in doua si o ceapa mijlocie in patru. Lasam temperatura vreo 20 min la 220 gr. C. Apoi putem da focul mai mic, la 180-190 gr. C. Trebuie din cind in cind sa stropim carnea cu sosul/grasimea din tava.

4. Turnam bere peste carne in timpul prepararii. Nu toata berea odata.

Ciolanul/nele sunt gata si carnea moale cind vedeti ca se desprinde carnea de oase.

5. In timpul acela de doua ore jumatate cit ciolanele sunt la cuptor, putem face si salata de cartofi.

Taiem cartofii felii direct in oala in care vom amesteca toate la sfarsit.

Presaram peste stratul de cartofi prima data sare si piper, apoi punem un pumn de ceapa si unul de castraveti.

Peste asta stropim dupa gust cu otet.

Si asa facem straturile pina am terminat toate ingredientele.

Deasupra mai pun o ceapa rosie, tot cubuletze si ceva patrunjel taiat subtire.

6. Amestecam toate ingredientele pentru sos ,potrivim de sare si piper si abia inainte de servire turnam peste salata de cartofi si amestecam.


Pofta buna!

Reteta Ciolan de porc cu salata de cartofi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciolan de porc gasiti aici:

Ciolan de porc cu legume,

Ciolan cu bere si garnitura de cartofi,

Ciolan pe varza si galuste

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...

Cheesecake cu jeleu de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca