Ciolan de porc cu sos picant

Pentru ciolan de porc cu sos picant morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rasol de porc cu os - 1
  • 4 kg
  • morcovi - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • faina - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • telina radacina - 50 g
  • castraveti murati - 250 gr
  • mustar - 25 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciolan de porc cu sos picant morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza 5 bucati, se opareste, se spala cu apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Bucatile de rasol se aseaza intr-un vas cu 50 g untura sau ulei si 50 ml apa si se introduc la cuptor pentru a se inabusi. Ceapa, morcovii si telina se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa. Faina dizolvata in 25 ml apa rece si pasta de tomate se adauga peste legume impreuna cu 1 l apa fiarta, se fierbe cca 30 minute impreuna cu mustar, sare, piper, bucatile de rasol inabusite si castraveti. Cu 5 minute inainte de inheierea fierberii se adauga vin.

Ciolanul de porc cu sos picant se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ton si dovlecel

M-am inspirat de pe blogul retetefeldefel

Paste cu ton si dovlecel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca