Ciulama de vitel

Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa acopere carnea. Cum da in

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne de vitel
  • sare
  • o lingura de faina
  • unt
  • 2 oua
  • smantana
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa acopere carnea. Cum da in clocote, se spumeste de 2-3 ori. Se adauga un morcov, o ceapa, un fir de patrunjel, o frunza de dafin. Se lasa sa fiarba domol. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita. Deoparte se trage intr-o cratita o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Sa nu se ingalbeneasca. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se tine sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. Altfel trebuie trecut prin sita. Se amesteca deoparte 2 galbenusuri crude cu 2 linguri de smantana. Se toarna incet, in sos, si nu la foc. Apoi se pune sa dea impreuna cateva clocote. Oul nu se taie, daca focul nu e prea iute dintr-o data. Se adauga putina zeama de lamaie. Se toarna sosul peste carne, din care s-a scos zarzavatul si frunza de dafin, se tine pe foc la fierbinte, fara sa fiarba.
Se serveste imediat.

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu lamaie

M-am inspirat de la bucataras Gaby, a vazut Vali reteta la ea si a zis ca vrea prajitura aia, ca lui ii plac...

Desert prajitura cu lamaie
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii