Clatite brasovene sunt, de fapt, niste aperitive din clatite, umplute cu carne, date la cuptor sau prajite si care vor capata o savoare extraordinara. Ti se vor topi in gura!
Clatitele
-se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida, se omogenizeaza, se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti.
UMPLUTURA
- intr-o tigaie incalzim putin ulei,adaugam ceapa tocata si o calim putin, adaugam ardeiul si carnea tocata si lasam sa fiarba cca 5 min. Adaugam laptele batut cu ouale si 1 lingura faina si condimentele dupa gust.
Amestecam bine si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul.
IMPATURITUL
-pe fiecare clatita am adaugat 2-3 linguri de umplutura si am pliat capetele apoi am rulat.
CRUSTA
- trecem clatita prin ouale batute apoi prin pesmet si din nou prin ou apoi le prajim in baie de ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant
Le servim cu sos de rosii sau cu mujdei.
Eu am facut si cu fulgi de porumb.
Clatitele brasovene se pot servi cu sos iutel din camara Bunatati din natura.
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti