Coaste de porc cu miere si usturoi

Coaste de porc cu miere si usturoi este o reteta festiva si se poate servi cu orice garnitura. Ingredientele necesare sunt: carne, miere, usturoi, pasta de rosii,

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 kg coaste de porc
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • ½ lingura de ghimbir
  • sucul de la 2 portocale
  • 2 linguri miere
  • 500 ml vin rosu
  • 1
  • 5 l bere blonda
  • 3-4 frunze de dafin
  • un ardei iute
  • boabe de piper
  • cimbru
  •  rozmarin
  • sare de mare

Mod de preparare

Se face o saramura dintr-un litru de apa si 2-3 linguri de sare care se lasa clocoteasca iar apoi sa se raceasca. Se adauga coastele in saramura si se tin in frigider 2 ore.  Se scoate carnea de la rece si se pune la fiert in bere, adaugandu-se frunzele de dafin, o lingurita de piper, cimbru si un ardei iute. Se lasa sa fiarba 1,5-2 ore, acoperit. Preparam un sos pentru friptura din pasta de rosii amestecata cu usturoiul pisat, rozmarinul, cimbrul, sare si ghimbirul ras. Se toarna compozitia peste coastele de porc fierte si scurse si se pune totul intr-o tava la cuptor. Sucul de portocale se amesteca cu mierea si vinul si se stropesc din 15 in 15 minute coastele cu el. Sunt gata atunci cand carnea se desprinde usor de pe oase. Va iesi o friptura din cotlete de porc frageda si excelenta pentru un meniu festiv.


Se serveste cu legume coapte pe gratar.

Alte fripturi recomandate:

Friptura de vita

Friptura de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...