Coaste de porc cu sos

1. Se taie marunt ceapa (sau se da pe razatoare) 2. Se amesteca apoi ceapa cu uleiul, pasta de tomate si sucul de rosii. 3. Se adauga usturoiul zdrobi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg coaste de porc
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 150 ml suc de rosii
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 lingura sos Worcester
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita miere
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se taie marunt ceapa (sau se da pe razatoare)

2. Se amesteca apoi ceapa cu uleiul, pasta de tomate si sucul de rosii.

3. Se adauga usturoiul zdrobit, vinul, sosul Worcester, mustarul, cimbrul, mierea, sare si piper.

4. Se omogenizeaza bine toata compozitia.

5. Se curata coastele de grasime in exces, se spala, se scurg iar apoi se usca.

6. Se pun coastele intr-un castron si se toarna peste el sosul pregatit.

7. Se amesteca bine, astfel incat coastele sa fie unse cu sos.

8. Astfel unse, coastele se pun pe gratarul incins pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Se servesc fierbinti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...