Cocos cu vin

Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina taiata in cuburi mici. Deasupra, se aseaza cocosul bine curatat si spalat. Se aseaza in acel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cocos de peste 1
  • 5 kg
  • 200 gr. de slanina
  • 1 pahar cu vin rosu
  • o lingura de faina
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 4 cepe
  • zarzavat de supa obisnuit
  • 200 gr. ciuperci
  • 40 de crutoane de pîine
  • sare si piper

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina taiata in cuburi mici. Deasupra, se aseaza cocosul bine curatat si spalat. Se aseaza in acelasi vas si ceapa tocata pestisori. Cind slanina s-a topit si pasarea este putin rumenita, se intoarce friptura pentru a se patrunde de caldura pe toate partile. Daca este bine facuta, se scoate pe un platou si in grasimea din vas se pune o lingura de faina pentru a se auri 3-4 minute. Se stinge cu vin, se adauga pasta de rosii si zarzavatul curatat, dat pe razatoarea mica. Se adauga sare si piper dupa gust. Daca mai este nevoie, se adauga si putina apa. Se pune apoi friptura in acest sos, se stropeste abundent, se acopera vasul si se mai lasa la cuptor cu foc mic inca 10 minute.
Pasarea se serveste taiata in bucati, acoperita cu sosul din tava si insotita de crutoane de piine rumenite in unt

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert guguluf cu fructe de padure

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva...

Desert guguluf cu fructe de padure
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii