Coltunasi cu carne de pasare

Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se pregateste umplutura. Carnea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul: 350 gr. faina
  • 2 oua
  • lapte
  • sare; Umplutura: 1 piept de pasare sau orice carne de pasare fiarta (cca 500 g)
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 100 gr. carne afumata (jambon
  • muschi file
  • costita etc.)
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata fin

Mod de preparare

Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se pregateste umplutura. Carnea de pasare si zarzavaturile fierte se dau prin masina de tocat carne, se pun intr-un castron si se amesteca cu un ou, sare, piper, verdeata si ceapa tocata marunt si inabusita putin in ulei. Separat se pune la fiert o oala, nu prea inalta, cu apa cu sare si lapte, in care se vor fierbe coltunasii. Din aluat se intind foi groase de 0,5 cm care se taie in patrate cu latura de 6-7 cm. Pe fiecare patrat se pune cite o lingurita din compozitie. Patratele se impaturesc in doua pe diagonala. Se apasa apoi pe margini ca sa se lipeasca si sa nu iasa umplutura. Se pun apoi la fiert cca 10 minute. Se scot coltunasii cu o lingura cu gauri, se asaza intr-o tava, se stropesc cu unt si cu un sos de smintina cu mustar si lamiie sau sos de rosii si se pun la cuptor pentru 10-15 minute
Se servesc calzi

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!