Cordon rouge

Ardeiul, busuiocul si rosia se spala si se usuca cu un prosop. Toate acestea se dau prin masina de tocat, nu inainte de a scoate semintele ardeiului.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ardei gras rosu
  • un manunchi de busuioc
  • 1 rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 50 gr. parmezan
  • 4 felii de carne de porc sau piept de pui
  • Pentru pane: faina
  • 1 dl. smantana
  • pesmet
  • 50 gr. parmezan
  • 1 lingurita boia dulce de ardei; pentru fript: unt

Mod de preparare

Ardeiul, busuiocul si rosia se spala si se usuca cu un prosop. Toate acestea se dau prin masina de tocat, nu inainte de a scoate semintele ardeiului. Se adauga uleiul, sarea si piperul. Din aceasta compozitie se pun 2 linguri deoparte. Restul se amesteca cu un sfert din parmezanul ras. Fiecarei felii de carne i se face un buzunar cu un cutit bine ascutit, si, in acest buzunar vom pune amestecul de parmezan. Se prind cu scobitori.

Feliile de carne se sareaza pe ambele parti. Smantana se amesteca cu compozitia de ardei lasata deoparte, cu pesmetul, cu restul de parmezan si cu boiaua de ardei. Feliile de carne se trec mai intai prin faina, apoi prin compozitia de ardei si parmezan. Cu mana se apasa usor pentru ca amestecul sa adere la carne.

In unt incins se frige feliile de carne, pe ambele parti .
Fiecare felie de carne se taie oblic, ca sa se observe umplutura, care este de culoare rosie. Se servesc cu diferite garnituri: de cartofi, orez, salate, dupa gustul fiecaruia. Sa nu uitam sa servim un vin sec.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am...

Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca