Costita prajita in sos de rosii si miere

Incinge uleiul, adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pe foc mic timp de 5 minute. Adauga otetul de mere si caleste totul 3 minute pe foc mare, dup

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3 catei de usturoi pisati
  • jumatate pahar otet de mere
  • 200 ml suc concentrat de rosii
  • 4 linguri miere
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita busuioc
  • jumatate pahar sos Worcester
  • 1 pahar supa de carne
  • 1
  • 5 kg costita de porc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Incinge uleiul, adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pe foc mic timp de 5 minute. Adauga otetul de mere si caleste totul 3 minute pe foc mare, dupa care urmeaza sucul de rosii, condimentele, mierea, sosul si supa de carne. Fierbe totul pe foc mediu 12-15 minute. Toarna acest sos peste costita si inbabuse-o 15 minute. Preincalzeste cuptorul, pune costita intr-un vas termorezistent cu partea grasa in sus. Toarna saramura peste costita si condimenteaza. Prajeste-o in jur de 1 ora la cuptor. Unge-o din 10 in 10 minute cu saramura, iar daca sosul incepe sa se prinda adauga putina apa.
Alte retete recomandate:

Musaca de vinete

Tocanita de pui

Mancare de mazare

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!