Costite lipicioase la cuptor

Costitele lipicioase la cuptor sunt usor de facut si se topesc in gura pur si simplu. Din cauza varietatii de condimente folosite sunt aromate, delicioase, nu te vei mai putea satura de ele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g costite de porc
  • 100ml vin rosu sec
  • sucul de la o portocala
  • 2 stelute de anason
  • 4-5 seminte de cardamom
  • 4 linguri de miere
  • 2 crengute de cimbrisor
  • 3 linguri sos de soia
  • piper negru
  • 2 cepe medii
  • 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

Aceasta reteta de costite am vazut-o intr-o emisiune de pe Parika TV si ii apartine lui Gordon Ramsay. Se prepara incredibil de usor si te va face sa iti doresti sa o repeti cat de curand. Chiar si cei care nu sunt amatori de costite vor ceda tentatiei.

Costitele de porc se gatesc mai bine cand sunt taite in grupuri de cate 3-4. Arata mai bine cand sunt prezentate individual, dar asta se rezolva dupa gatit.

Asa ca incepem prin a taia grupuri de 3-4 costite, dupa care le spalam bine. Le aranjam in tava care urmeaza a fi bagata la cuptor, le punem la foc mediu si le lasam putin pe ambele parti. Stropim uniform cu vinul (tot pe foc mediu), stoarcem sucul de portocala, punem cateii de usturoi, stropim cu sosul de soia si amestecam bine.

Intre timp pornim cuptorul sa se incalzeasca. Luam tava de pe foc, taiem ceapa fasii nu foarte subtiri, o aranjam frumos in tava, punem in lichid stelutele de anason si semintele de cardamom zdrobite putin - ca sa isi lase aroma. Punem din nou tava pe foc mediu si lasam cateva minute sa se elibereze aromele condimentelor.

Stropim bine cu miere si dam la cuptor pana se fragezesc costitele si lichidul a scazut. Trebuie sa obtineti niste costite moi, intr-o crusta aromata si lipicioasa. Daca doriti sa fie si mai caramelizate, dupa ce este scoasa din cutpor, tava poate fi pusa din nou pe aragaz la foc iute, pana scade si mai mult cantitatea de lichid.


Costitele de porc lipicioase se servesc alaturi de garnitura preferata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii