Cotlet cu sos de patrunjel si vin

Cotletul de porc in sos de patrunjel si vin este o mancare delicioasa potrivita pentru o cina deosebita sau romantica. Cotletul fraged se potriveste perfect cu sosul de vin.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 cotlete mai mici/fara os
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 400 ml vin alb (am folosit Soave)
  • sare piper
  • 1 lingurita amidon de cartofi
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins,intre timp saram si piperam carnea. O prajim la foc puternic, cite 3-4 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-a prajit si pe a 2-a parte, turnam vinul.

Atentie la aburi, care sint foarte fierbinti din cauza vinului. Lasati sa fiarba pina trece mirosul intensiv de vin (se evapora alcoolul), si incepe sa se "umfle"(ca si cind fierbe smintina, face un fel de spuma), atunci presarati lingurita de amidon, si mai lasati 2 minutele pe foc lejer. Adaugam patrunjelul tocat, amestecam si inchidem focul. Între timp, erau gata si cartofii mei copti.


Carnea cu acest sos merge foarte bine si cu paste sau cu oerz. Pofta buna! Reteta Cotlet cu sos de patrunjel si vin a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii