Cotlet de berbec cu fasole batuta

Se alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce da iar in cl

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cotlete de berbec
  • 400 g fasole boabe
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura de ceapa verde
  • 6 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce da iar in clocot, se scurge apa si se toarna alta, tot fiarta. Se repeta de trei ori operatiunea, dupa care se lasa la fiert pana cand fasolea se inmoaie foarte bine si cojile se ridica la suprafata. Se scurge de apa, se inlatura cojile, iar boabele se freaca energic intr-un castron cu o lingura din lemn, pana cand se obtine o pasta omogena. Se adauga, putin cate putin, cam patru linguri de ulei, amestecand continuu. La sfarsit, se potriveste gustul cu sare, piper si usturoi pisat. In restul de ulei se caleste ceapa, tocata marunt, apoi se toarna totul peste fasolea batuta. Cotletele, curatate, spalate si lasate sa pe scurga de apa, se pun pe gratarul foarte bine incins in prealabil. Se intorc pana se frig pe ambele parti si, cu putin inainte de a fi gata, se sareaza, se pipereaza si se presara cu cimbru.
Se servesc calde, alaturi de garnitura din fasole batuta.

Alte retete mancare recomandate

Ardei umpluti

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...