Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie

Se taie cotletul de-a lungul, se bate putin si se condimenteaza. Legumele congelate se amesteca cu oul si cascavalul ras. Se umple cotletul, se prin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aprox. 1kg cotlet de porc
  • 150-200 gr legume congelate
  • 100 gr cascaval ras
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • putin ulei de masline
  • Sos de lamaie: 2 galbenusuri
  • 1 lingura apa
  • 150 gr unt
  • 2 linguri frisca batuta
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Se taie cotletul de-a lungul, se bate putin si se condimenteaza.

Legumele congelate se amesteca cu oul si cascavalul ras.

Se umple cotletul, se prinde cu scobitori sau se coase cu ata de bucatarie.

Se unge cu ulei de masline, se impacheteaza in folie si se baga la cuptor 30-40 min la foc potrivit. Cand este gata se desface folia se mai pune putin ulei si se lasa sa se rumeneasca.

Se bat galbenusurile cu apa intr-un vas pe bain-marie pana se ingroasa putin. Se adauga putin cate putin untul si se amesteca bine, se adauga sucul de lamaie si frisca.


Se poate sevi cu toate tipurile de legume. Se poate servi si rece.

Pofta buna!

Reteta Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro

Alte retete cu cotlet de porc gasiti aici:

Cotlet de porc cu sos de piersici,

Cotlete de porc in sos cremos cu mustar,

Cotlet de porc cu sos de vin

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...