Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie

Se taie cotletul de-a lungul, se bate putin si se condimenteaza. Legumele congelate se amesteca cu oul si cascavalul ras. Se umple cotletul, se prin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie

Ingrediente

  • aprox. 1kg cotlet de porc
  • 150-200 gr legume congelate
  • 100 gr cascaval ras
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • putin ulei de masline
  • Sos de lamaie: 2 galbenusuri
  • 1 lingura apa
  • 150 gr unt
  • 2 linguri frisca batuta
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Se taie cotletul de-a lungul, se bate putin si se condimenteaza.

Legumele congelate se amesteca cu oul si cascavalul ras.

Se umple cotletul, se prinde cu scobitori sau se coase cu ata de bucatarie.

Se unge cu ulei de masline, se impacheteaza in folie si se baga la cuptor 30-40 min la foc potrivit. Cand este gata se desface folia se mai pune putin ulei si se lasa sa se rumeneasca.

Se bat galbenusurile cu apa intr-un vas pe bain-marie pana se ingroasa putin. Se adauga putin cate putin untul si se amesteca bine, se adauga sucul de lamaie si frisca.


Se poate sevi cu toate tipurile de legume. Se poate servi si rece.

Pofta buna!

Reteta Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro

Alte retete cu cotlet de porc gasiti aici:

Cotlet de porc cu sos de piersici,

Cotlete de porc in sos cremos cu mustar,

Cotlet de porc cu sos de vin

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...