Cotlet de porc marinat

Cotletul de porc marinat este o friptura clasica dar mereu la fel de gustoasa si apreciata de toata lumea.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru marinata:
  • -Doua lingurite seminte de telina-eu nu am avut am pus frunze uscate macinate;
  • -O lingurita chili;
  • -O lingura boia de ardei dulce;
  • -2 ardei iuti uscati ;
  • - o lingura oregano uscat;
  • -o capatana de usturoi;
  • -o lingurita piper;
  • -O lingura cu varf de cimbru uscat sau o legatura verde-eu am pus din amandoua;
  • -O ceasca -100 grame-ulei de masline;
  • -Zeama de lamaie dupa gust
  • Pentru piure
  • 1
  • 5 kg cartofi
  • -200 grame unt;
  • -piper;
  • Un ou intreg + 4 galbenusuri
  • -Un ardei iute rosu

Mod de preparare

Mai intai se prepara marinata in care se tine carnea inainte de a fi fripta(2-4 ore);
Se toaca marunt usturoiul, cimbrul, ardeiul iute.
Se zdrobeste apoi usturoiul si se freaca cu sare, se adauga pe rand ardeiul iute tocat, boiaua, chili, cimbrul, telina, sarea, piperul, amestecandu-se bine;
Se pune uleiul putin cate putin, frecandu-se continuu;
La final se stoarce lamaia;
In acest bait(o nebunie!) se pune carnea la marinat intre 2 si patru ore, in punga sau in vas acoperit cu tipla;
Se frige apoi si se serveste cu piureul frantuzesc (dar merge cu orice garnitura/salata dorim).

La piure se fierb cartofii normal, se piseaza bine pana se omogenizeaza, se adauga untul cubulete, apoi oul intreg si apoi cele patru galbenusuri incorporate pe rand (ca la eclere).
Se pun cu sponul in tava, se presara cu ardeiul iute macinat;
Se coc la cuptor preincalzit pe hartie cerata, eu ramasesem in pana si am apelat la hartia de briose;
Se tin la cuptor 8-10 minute la 200 grade;


Cotletul de porc marinat se serveste cu piure de cartofi la cuptor si salata dupa preferinta.

Reteta de cotlet de porc marinat a fost propusa de geladumi pe forumul Culinar.ro.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de menta

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional...

Lichior de menta
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii