Cotlet de vitel cu gorgonzola si spanac

Prepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie, sare si piper macinat. Ma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii mari de cotlet de vitel
  • zeama de la 1 lime
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucatica de ghimbir
  • ulei
  • usturoi
  • salvie
  • cimbru
  • 800 g spanac proaspat
  • unt
  • 200 ml crema
  • 150 g branza gorgonzola
  • piper macinat
  • sare

Mod de preparare

Prepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie, sare si piper macinat. Marineaza carnea in aceasta saramura timp de 24-36 de ore. Inabuse spanacul curatat, alaturi de 1-2 catei de usturoi, in putin unt. Intre timp fierbe crema, pana se ingroasa. Presara branza gorgonzola si cand s-a dizolvat, adauga spanacul si condimenteaza cu sare si piper. (Nu fierbe prea mult spanacul.) Scoate carnea din saramura, presara cu sare si piper pe ambele parti, dupa care aseaza-le intr-o tigaie incinsa (nu adauga ulei, deoarece este destul pe carne). Dupa ce ai prajit putin carnea pe ambele parti, prajeste-o in cuptor la foc mediu. (Unge din cand in cand cu miere amestecata cu saramura si fii atenta, fiindca se poate usca foarte usor.)
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca