Se iau antricoate de porc, de berbec sau de vitel, se spala, se curata si se taie cotlete (cu osul respectiv). Fiecare cotlet se bate usor cu un cioca
Se iau antricoate de porc, de berbec sau de vitel, se spala, se curata si se taie cotlete (cu osul respectiv). Fiecare cotlet se bate usor cu un ciocan de lemn, se presara cu sare si piper, se da prin faina, ou batut si apoi prin pesmet. Cotletele astfel pregatite se prajesc intr-o tigaie in grasime incinsa, pe ambele parti, pina cind se rumenesc 15-20 minute. Cotletele prajite se asaza pe un platou si se toarna deasupra unt topit. In acelasi mod se poate prepara cotlet natur, fara sa fie dat prin faina, ou si pesmet. In acest caz, peste cotlet se pune sosul ramas de la prajit.
Ca garnitura se pot servi cartofi prajiti, piure de cartofi sau diferite legume cu unt (morcovi, conopida, mazare verde etc.)
Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...
Salata orientala cu penneOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj