Creier in aluat

Se amesteca bine galbenusurile adaugind treptat cite putina faina si putin lapte. Se pune uleiul sau untul, sarea, piperul si albusurile batute spuma.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier mare de vita
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 lingura unt sau ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita marar tocat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se amesteca bine galbenusurile adaugind treptat cite putina faina si putin lapte. Se pune uleiul sau untul, sarea, piperul si albusurile batute spuma. Aluatul obtinut trebuie sa fie ca o smintina groasa. Creierul se opareste si se lasa sa stea acoperit in apa timp de 10 minute. Se scurge, se lasa sa se raceasca complet, se curata de pielita, apoi se taie in bucati mici. Se pune in aluat si se amesteca usor cu lingura. Se ia cite o lingura si se prajeste in ulei bine infierbintat, lasind sa se rumeneasca.
Se asaza pe o farfurie. Se garniseste cu putin marar tocat.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise