Crema din ciuperci cu carne da gaina

Pentru crema din ciuperci cu carne da gaina carnea se spala. Ceapa se curata, se spala si jumatate din cantitate se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de gaina sau ciuperci
  • ciuperci proaspete/conservate - 250 g/125 g
  • carne de gaina - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • margarina - 50 g
  • lapte - 200 ml
  • oua - 2 galbenusuri
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru crema din ciuperci cu carne da gaina carnea se spala. Ceapa se curata, se spala si jumatate din cantitate se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se spala si se taie in sferturi pe lungime. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci din conserva, acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ouale se spala sub jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Carnea se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina si pastarnac si se mai fierb 20 de minute. Ceapa tocata marunt si jumatate din cantitatea de ciuperci se inabusa in 25 g margarina si putina supa de oase (200 g), se amesteca cu restul de supa de oase si se continua fierberea 15 minute. Dupa ce au fiert, legumele se paseaza, iar carnea se dezoseaza si se taie bucati mici. Galbenusurile se amesteca cu lapte si sare si se adauga la

crema obtinuta, amestecand continuu. Se mai fierbe 10 minute. Se adauga bucati de margarina.

Crema din ciuperci cu carne da gaina se serveste fierbinte, cu bucati de carne si ciuperci deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu gutui

Am zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit...

Tarta cu gutui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca