Curcan cu fructe

Prunele uscate (fara samburi) si 1/2 din mere, curatate si taiate lamele subtiri, impreuna cu foile de dafin se tin timp de 1 ora in vin. Se scurg si

Timp pregatire
225 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un curcan de 3 kg
  • 8 mere
  • 200g. prune uscate
  • 5dl. vin alb
  • 200g. slanina( bacon) taiata felii
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii de paine
  • 60g. cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 ramurele de rozmarin(sau uscat)
  • 2 foi de dafin
  • 1 catel de usturoi
  • 40 g. unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Prunele uscate (fara samburi) si 1/2 din mere, curatate si taiate lamele subtiri, impreuna cu foile de dafin se tin timp de 1 ora in vin. Se scurg si se amesteca cu ouale, cascavalul ras, painea inmuiata putin in apa si scursa, ceapa rosie bine tocata si condimentele: sare, piper, rozmarin .

Curcanul spalat si uscat cu un servet de bucatarie, se sareaza, pipereaza, in interior si in exterior, se umple cu umplutura de fructe, apoi se coase. Se aseaza intr-o tava si se frige 2h si 50 minute in cuptor preincalzit, la 180*C. Din cand in cand se stropeste cu vin. Se scoate din cuptor si se acopera cu bucatile de slanina, apoi se mai frige inca 30 minute, la 190*C.

Restul de mere, taiate felii nu prea subtiri, se calesc in unt impreuna cu un catel de usturoi si se servesc pe langa curcanul fript.
Pe un platou se aseaza curcanul, de jur imprejur punem merele si garnisim cu frunzulite de rozmarin.Se serveste cu un vin alb sec.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...