Prunele uscate (fara samburi) si 1/2 din mere, curatate si taiate lamele subtiri, impreuna cu foile de dafin se tin timp de 1 ora in vin. Se scurg si
Prunele uscate (fara samburi) si 1/2 din mere, curatate si taiate lamele subtiri, impreuna cu foile de dafin se tin timp de 1 ora in vin. Se scurg si se amesteca cu ouale, cascavalul ras, painea inmuiata putin in apa si scursa, ceapa rosie bine tocata si condimentele: sare, piper, rozmarin .
Curcanul spalat si uscat cu un servet de bucatarie, se sareaza, pipereaza, in interior si in exterior, se umple cu umplutura de fructe, apoi se coase. Se aseaza intr-o tava si se frige 2h si 50 minute in cuptor preincalzit, la 180*C. Din cand in cand se stropeste cu vin. Se scoate din cuptor si se acopera cu bucatile de slanina, apoi se mai frige inca 30 minute, la 190*C.
Restul de mere, taiate felii nu prea subtiri, se calesc in unt impreuna cu un catel de usturoi si se servesc pe langa curcanul fript.
Pe un platou se aseaza curcanul, de jur imprejur punem merele si garnisim cu frunzulite de rozmarin.Se serveste cu un vin alb sec.
Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura