Curcan umplut delicios

Pentru curcanul umplut se curata curcanul, se spala in mai multe ape. Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora. De obicei se taie varful aripilor si picioarele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru un curcan de 4 kg se face urmatoarea umplutura:
  • 250 g paine alba
  • ficatul de curcan
  • 100 g unt proaspat
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • 100 g ciuperci.

Mod de preparare

Pentru curcanul umplut se curata curcanul, se spala in mai multe ape. Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora. De obicei se taie varful aripilor si picioarele, din care se pregatesc, impreuna cu maruntaiele, piftii sau alta mancare. Se face o umplutura din paine muiata in lapte si stoarsa bine, care se amesteca cu ficatul de curcan dat prin masina, sau cu putin ficat de vitel. Se freaca untul proaspat spuma, se amesteca cu tocatura, se pun ouale, sarea si piperul. Se freaca totul bine pana devine ca o pasta. Dupa gust se pot adauga si cateva ciuperci, fierte in apa si taiate bucati, si putina verdeata. Se umple curcanul, se coase si se frige.


Curcanul umplut se serveste cald.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii