Curcan umplut delicios

Pentru curcanul umplut se curata curcanul, se spala in mai multe ape. Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora. De obicei se taie varful aripilor si picioarele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru un curcan de 4 kg se face urmatoarea umplutura:
  • 250 g paine alba
  • ficatul de curcan
  • 100 g unt proaspat
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • 100 g ciuperci.

Mod de preparare

Pentru curcanul umplut se curata curcanul, se spala in mai multe ape. Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora. De obicei se taie varful aripilor si picioarele, din care se pregatesc, impreuna cu maruntaiele, piftii sau alta mancare. Se face o umplutura din paine muiata in lapte si stoarsa bine, care se amesteca cu ficatul de curcan dat prin masina, sau cu putin ficat de vitel. Se freaca untul proaspat spuma, se amesteca cu tocatura, se pun ouale, sarea si piperul. Se freaca totul bine pana devine ca o pasta. Dupa gust se pot adauga si cateva ciuperci, fierte in apa si taiate bucati, si putina verdeata. Se umple curcanul, se coase si se frige.


Curcanul umplut se serveste cald.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...