Dovlecei cu umplutura colorata

Dovleceii se spala si li se taie un capac pe lungime, se curata miezul si se oparesc dovleceii 5 min in apa cu sare. Miezul si capacul se toaca marunt

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g orez
  • 100 ml apa si o lingura vegeta
  • 4 dovlecei
  • sare
  • un ardei rosu gras
  • 2 cepe
  • 250 g carne tocata
  • piper
  • 150 g cascaval
  • o lingura boabe de porumb din conserva
  • 500 g rosii taiate cubulete

Mod de preparare

Dovleceii se spala si li se taie un capac pe lungime, se curata miezul si se oparesc dovleceii 5 min in apa cu sare. Miezul si capacul se toaca marunt.

Orezul se fierbe in apa si vegeta. In ulei se caleste carnea tocata cu ceapa, ardeiul tocat, miezul dovleceilor. Se adauga sare si piper.

Dupa 10 minute se adauga cascavalul taiat cubulete mici, orezul si o lingura porumb din conserva. Se umplu dovleceii. Intr-un vas uns cu ulei se pun rosiile taiate cuburi si peste se asaza dovleceii. Se presara cu putin cascaval ras. Se coace 40 minute.

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Supa cu legume de vara si rosii

M-am îndrăgostit de ierburi și boia de la Delikat;) Știți că sunt mare, prietenă cu boiaua ;) și iacă cum am...

Supa cu legume de vara si rosii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii