Dovlecei gustosi umpluti

Pentru dovlecei gustosi umpluti se pregateste tocatura ca pentru ardei. Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei mijlocii
  • 500 g carne macra
  • 1 felie de piine
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita marar tocat
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 linguri untura
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita de faina
  • 4 rosii
  • sare.

Mod de preparare

Pentru dovlecei gustosi umpluti se pregateste tocatura ca pentru ardei. Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg ardei grasi. Se taie un capac in jurul coditei, se curata de seminte. Daca ardeii sunt iuti, se oparesc in apa clocotita, in care se tin cinci minute. Se scurg bine si se umplu cu tocatura.
Se aleg dovlecei cat mai egali ca marime, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Se umplu cu tocatura. Se prajesc apoi pe toate partile in untura. Daca ramane tocatura, se fac mici perisoare, se prajesc in untura si se asaza in cratita, impreuna cu dovleceii. Se face un sos cu o ceapa taiata si ingalbenita in untura, putina faina si apa. Se pun rosiile taiate bucati. Se dau la cuptor sa fiarba inabusit. Cand sunt gata, se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.


Dovleceii umpluti se servesc cu smantana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu foi Lica

Am primit de la mama mea foi Lica,si azi nu le-am mai putut rezista,m-am inspirat din reteta Florinei(Luk).

Prajitura cu foi Lica
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca