Pentru dovlecei umpluti deliciosi cu carne si orez se prepara tocatura ca pentru sarmale. Dovleceii se curata, se taie in curmezis, se scoate miezul.
Pentru dovlecei umpluti deliciosi cu carne si orez se prepara tocatura ca pentru sarmale. Dovleceii se curata, se taie in curmezis, se scoate miezul, se umplu bine cu tocatura ca sa treaca putin peste margini si se prajesc in tigaie. Se asaza apoi intr-o tava. Se prajeste faina in untura se adauga bulionul de rosii, smantana, 1 pahar de apa si sare. Se toarna sosul peste dovlecei si se dau la cuptor 30-40 minute.
Cand se servesc la masa, se presara cu marar tocat.
Imi place sa incerc variante diferite de cozonac, pe aia cu multe oua inca n-am incercat-o, trebuie sa gasesc un cuibar cu...
Cozonac varianta NOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj