Drob de miel

1. Curatati organele de pielite, taiati-le in bucati, si dupa ce le-ati tinut 30 minute in apa rece, puneti-le la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1.5 kg organe de miel (ficat
  • rinichi
  • splina
  • plamani
  • inima)
  • 3 leg. ceapa verde
  • 2 leg. usturoi verde
  • 4 leg. marar
  • 3 leg. patrunjel
  • 4 oua crude
  • 6 oua fierte
  • prapur de miel
  • sare
  • piper
  • condiment pentru drob

Mod de preparare

1. Curatati organele de pielite, taiati-le in bucati, si dupa ce le-ati tinut 30 minute in apa rece, puneti-le la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura rasa cu sare.

2. Cand apa incepe sa fiarba in clocot, luati spuma de cate ori este cazul.

3. Fierbeti organele la foc mic 30 de minute.

4. Curatati verdeata, spalati-o si treceti-o prin masina de tocat, impreuna cu organele de miel, dupa ce acestea s-au mai racit.

5. Puneti intr-un castron mai mare amestecul de organe si verdeturi tocate, adaugati 4 oua batute si condimentati cu sare, piper si condimente pentru drob.

6. Omogenizati bine compozitia pana ce obtineti o pasta densa.

7. Ungeti cu ulei o tava rotunda.

8. Spalati prapurele in apa rece, scurgeti-l bine si intindeti-l in tava, astfel incat marginile acestuia sa depaseasca marginea tavii.

9. Puneti tocatura in tava iar in aceasta introduceti cele 6 oua fierte.

10. Uniformizati bine si acoperiti tocatura cu prapurele.

11. Ungeti drobul cu ulei si puneti tava in cuptorul incins.

12. Coaceti la foc potrivit circa 50 minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii...

Supa de pui cu galuste din faina de mei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii