Escalop mincinos

Se portioneaza carnea si se bate ca pentru snitele. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie, se pune ulei la incins si se adauga cateii de usturoi,

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr muschi de porc
  • 3 catei de usturoi
  • o ceasca de vin
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se portioneaza carnea si se bate ca pentru snitele. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie, se pune ulei la incins si se adauga cateii de usturoi, zdrobiti cu lama de cutit. Cand acestia isi schimba culoarea, se scot din tigaie si se arunca. Carnea se da prin faina si se prajeste pana prinde crusta. Se scoate si se lasa de-o parte. In uleiul ramas se adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba. Se adauga vinul si faina si se amesteca (de preferat cu telul), avand grija sa nu ramana cocoloase. Cand sosul s-a ingrosat, se adauga carnea, sare si piper dupa gust si se lasa la fiert, la foc mic, inca cca 5 min.


Se serveste simplu sau cu orice fel de garnitura. Enjoy!

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...