Fasole cu afumatura

Inmuiem in apa carnea afumata si fasolea cateva ore. Prajim ceapa taiata marunt in ulei. O presaram cu boia si turnam putina apa deasupra. Adaugam car

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg urechi
  • coada
  • unghii afumate
  • 250 g fasole boabe
  • 500 g varza acra
  • 50 g ceapa rosie
  • 15 g usturoi
  • 150 g morcovi
  • 50 g ulei
  • 30 g faina
  • 1 dl lapte
  • 10 g boia
  • Sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Inmuiem in apa carnea afumata si fasolea cateva ore. Prajim ceapa taiata marunt in ulei. O presaram cu boia si turnam putina apa deasupra. Adaugam carnea afumata inmuiata si fasolea strecurata, usturoiul pisat si piperul macinat. Dupa ce carnea si fasolea devin moi, adaugam varza acra si morcovii taiati pe lungime si fierbem mai departe. Presaram sarea cu atentie, intrucat carnea afumata este deja destul de sarata. Ingrosam cu un amestec de smantana. Amestecam faina cu smantana, o diluam cu apa si o turnam peste carne. Amestecam si fierbem. Servim cat e fierbinte. Decoram cu smantana.
Alte mancaruri recomandate

Vinete maioneza

Vinete umplute

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...