Fegato (ficat) alla veneziana

Se taie multa ceapa felii si se prajeste in putin ulei dupa care se adauga otet si se lasa sa se evapore (mie personal otetul nu imi place in mod deos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ficat de vita
  • ceapa
  • faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie multa ceapa felii si se prajeste in putin ulei dupa care se adauga otet si se lasa sa se evapore (mie personal otetul nu imi place in mod deosebit, de fapt il folosesc foarte mult pe cel balsamic asa ca as zice sa pui putin de tot si sa il lasi sa se evapore).

In alta tigaie se taie ficatul fisii, se da prin faina si se prajeste.

Se adauga ceapa peste ficat, sare si piper si se termina de copt, daca este cazul (adica daca se usuca prea tare) se poate adauga un pic de apa.

Traditional ar trebuie sa fie facuta cu ceapa alba dar se poate face si cu rosie.


Se servesta cu felii de mamaliga facuta din porumb alb.

Pofta buna!

Reteta Fegato alla veneziana a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alta reteta cu ficat de vita gasiti aici: Ficat de vitel umplut si sparanghel

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Rulou de pui umplut cu leurda

De unde leurda cand afara e zapada? de la congelator desigur...

Rulou de pui umplut cu leurda
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea