Felii de vanat in sos de vin cu capsuni

Carnea se da prin ulei fierbinte, se presara cu condimente si usturoi, se adauga vinul, baconul si ceapa. Se scoate carnea. Se adauga coaja de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de vanat
  • 100 g bacon
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • rozmarin
  • nucsoara
  • 25 ml vin rosu
  • 3 cepe
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 lingura gem de afine
  • 1 lingurita piper macinat
  • 250 g capsuni
  • 1 lingurita mustar

Mod de preparare

Carnea se da prin ulei fierbinte, se presara cu condimente si usturoi, se adauga vinul, baconul si ceapa. Se scoate carnea. Se adauga coaja de lamaie si portocala in sosul de la carne. Carnea se lasa sa stea, apoi se feliaza. Sosul se da in clocot impreuna cu fructele si se toarna peste carne. Se serveste cu galuste.
Alte aperitive recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...