Ficat cu ciuperci

Taie ficatul fasii de grosimea unui deget si prajeste-l in 3 linguri de ulei amestecand continuu si condimenteaza-l cu putin maghiran. Intr-un alt vas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • 4 linguri ulei
  • 200 g praz
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 20 g unt
  • 50 g cascaval ras
  • maghiran
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Taie ficatul fasii de grosimea unui deget si prajeste-l in 3 linguri de ulei amestecand continuu si condimenteaza-l cu putin maghiran. Intr-un alt vas prajeste prazul taiat rondele intr-o lingura de ulei, dupa care adauga ciupercile feliate. Condimenteaza-le cu sare si piper, si inabuse-le pana se evapora zeama. Aseaza un strat de ficat intr-un vas termorezistent uns cu unt, dupa care urmeaza un strat de ciuperci cu ceapa. Continua asa pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de ficat. Prajeste-l in cuptorul incins si cand e aproape gata toarna peste preparat sosul descris in cele ce urmeaza. Pune-l din nou in cuptor sa se prajeasca sosul. Il poti presara cu cascaval ras.

Sosul: Amesteca faina cu lapte rece. Condimenteaza cu putin sare si nucsoara, dupa care adauga si untul. Fierbe-l pe foc in timp ce amesteci continuu, pana devine dens.
Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Dovlecei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii