Pentru ficat la cuptor cu slanina si smantana se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar.
Pentru ficat la cuptor cu slanina si smantana se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 linguri otet, ceapa taiata felii, cimbru, patrunjel si frunza de dafin. Se unge ficatul de 2-3 ori, la inceput cu unsoare, apoi cu zeama de carne. Se acopera cu o hirtie unsa, tinindu-se apoi cca 45 minute la cuptor. Se incearca daca e gata cu un ac lung. Zeama care iese trebuie sa fie rosie, dar nu singe. Cand e gata, se scoate din cuptor. In sosul din cratita se adauga 2 linguri de zeama de carne si una de otet, amestecand cu lingura sa se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sita. Se adauga o lingura de smantana si se potriveste de sare. Se incalzeste pe foc, la aragaz.
Ficatul se taie felii, se asaza pe farfurie impreuna cu garnitura de cartofi prajiti. Sosul se serveste separat.
Cand vine vorba de placinte sau tarte sarate, ai mei nu dau inapoi deloc! Sub diverse combinatii, cu ingrediente mereu la...
Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura