Ficat la tigaie

Ficatul se spala, se taie felii potrivit de groase si se tine o ora in lapte dulce. Se scoate, se sterge cu un prosop curat, se da prin faina si se pr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficat
  • 50 gr unt
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de lapte
  • sare
  • verdeata tocata
  • 1 jumatate lamaie

Mod de preparare

Ficatul se spala, se taie felii potrivit de groase si se tine o ora in lapte dulce. Se scoate, se sterge cu un prosop curat, se da prin faina si se prajeste in unt fierbinte. Se tin feliile in ulei cate doua minute pe fiecare parte, se sareaza si se scot pe o farfurie mare. Se stoarce un sfert de lamaie in sosul in care s-a prajit ficatul, se toarna peste ficat, se acopera cu verdeata tocata si se asorteaza cu felii de lamaie.
Se serveste imediat, cu garnitura de cartofi prajiti.

Alte retete care contin carne:

Mazare cu carne

Tocanita de vita

Chiftele

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!