Ficat prajit in tigaie

Pentru ficatul prajit in tigaie ficatul nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte si apoi uscat bine intr-o carpa curata.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g ficat
  • 1 lingura faina
  • 1 praf de piper
  • 2 linguri unt sau
  • untura.

Mod de preparare

Pentru ficatul prajit in tigaie ficatul nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte si apoi uscat bine intr-o carpa curata. Se taie in felii cat mai egale ca grosime, pentru ca sa fie patrunse egal de caldura. Se presara cu putin piper, se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura fierbinte. Se tin 10 minute, se intorc cu o furculita fara sa fie impunse, pentru ca sa nu iasa mustul. Ficatul nu este bun prea fript; cu cat se tine mai mult la foc, cu atat pierde din gust si din fragezime. Cand este aproape gata, se sareaza.


Ficatul prajit in tigaie se  serveste pe farfurii calde, cu legume si cu un sos, dupa gust.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca