Ficat umplut

Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de chifla inmuiat in lapte dulc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de ficat bucata intreaga
  • 1 cescuta de lapte
  • 1 pahar cu vin
  • 3 linguri de unt
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • faina
  • 100 gr slanina afumata
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • sare
  • 1 chifla

Mod de preparare

Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de chifla inmuiat in lapte dulce. In amestec se adauga verdeata tocata fin, sare, un ou si o ceapa data pe razatoare. Se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn, apoi se umple ficatul. Se sterge bucata de ficat cu un prosop curat, se taie pe lung in doua parti egale, se pune umplutura si se coase la loc. Astfel pregatit, ficatul se pune intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa calda, ulei, sare, o foaie de dafin, o ceapa taiata in patru si cimbru. Ficatul se acopera cu slanina taiata fasii subtiri, se adauga un pahar de vin alb si se introduce tava in cuptorul cald. Peste o ora se intoarce ficatul, se continua frigerea pana cand este gata. Se scoate pe un platou, se inlatura ata, se taie felii groase si se acopera cu sosul in care s-a facut.
Se serveste imediat, cu garnitura de cartofi prajiti sau cu legume sote si salata de sezon.

Alte retete culinare:

Pulpe de pui cu sos picant

Rulada de pui

Musaca de vinete

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca