Ficat umplut cu slanina si condimente

Se freaca untul spuma, se adauga chifla inmuiata in lapte si bine zdrobita, oul, patrunjelul tocat, o ceapa rasa. Ficatul se sterge cu o cirpa curat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ¾ kg. ficat intr-o singura bucata
  • 100 gr. unt
  • 1 chifla
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 pahar cu vin alb
  • citeva felii de slanina proaspata
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • faina
  • 1 ceasca zeama de carne
  • sare
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • sote de legume

Mod de preparare

Se freaca untul spuma, se adauga chifla inmuiata in lapte si bine zdrobita, oul, patrunjelul tocat, o ceapa rasa. Ficatul se sterge cu o cirpa curata umeda si cu alta cirpa uscata. Apoi se face in margine o taietura orizontala care se umple cu compozitia de mai sus. Se coase, se trece prin faina si se pune intr-o cratita pe fundul careia s-au asezat feliile de slanina (in lipsa de slanina se pun 50 gr. unt sau 2-3 linguri ulei crud), o ceapa intreaga, foaia de dafin, cimbrul, vinul si o ceasca zeama de carne. Se fierbe inabusit la foc mic 30-40 minute. Se scoate pe farfurie, se sareaza ficatul dupa gust, se scoate ata, se taie felii si se toarna deasupra sosul strecurat.


Se serveste cu un sote de legume.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...