File de porc splendid marinat, copt cu rubarba

Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si zdrobiti-l. Puneti si 5 linguri de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mana de frunze proaspete de salvie
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti
  • ulei de masline
  • 2 fileuri de porc
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 10 felii de prosciutto sau sunca de Parma
  • 12 tulpini lungi de rubarba tanara
  • spalate

Mod de preparare

Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si zdrobiti-l. Puneti si 5 linguri de ulei de masline, apoi cu acest amestec frecati pe toate partile fileul de porc si lasati-l la marinat 1 ora, daca e posibil (nici eu nu am mereu timp pentru asta).

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Asezonati carnea de porc si inveliti fiecare file in 5 felii de prosciutto. Daca va mai ramane marinata, puneti-o peste prosciutto. Taiati rubarba in bucati de lungimea unui deget si puneti-o intr-o tava (ar fi bine sa nu fie din aluminiu, pentru ca acesta schimba culoarea rubarbei). Asezati fileurile peste rubarba, ca si cum le-ati trimite la culcare! Presarati deasupra salvia ramasa si stropiti cu ulei de masline. Luati o bucata de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o. Intindeti-o peste carne si fixati-o bine, acoperind marginile vasului. Tineti 15 minute in cuptor, apoi inlaturati hartia si mai coaceti inca 15 minute.

Scoateti vasul din cuptor si lasati-l la racit 5 minute. Eu feliez carnea oblic, facand portii de cate o jumatate de file. Turnati inapoi in tava tot sosul care se scurge din carne.
Serviti friptura cu rubarba, dar si cu sosul minunat din tava si cu cartofi la cuptor.

Alte retete recomandate:

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

Ciuperci umplute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...