Fricasse de pui

Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati sp

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 2 cepe tocate marunt
  • 25 g unt
  • 250 ml vin alb sec
  • tarhon
  • rozmarin
  • busuioc
  • cimbru
  • o foaie de dafin
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 75 ml frisca lichida
  • 3 linguri de patrunjel proaspat
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 200 g ciuperci
  • jumatate de litru de supa de pui

Mod de preparare

Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati spalat puiul, uscati-l cu servete de hartie.

Puneti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie si adaugati puiul. Prajiti la foc mare, intorcand puiul din cand in cand, pana prinde o culoare usor maronie pe ambele fete, apoi scoateti-l intr-un recipient care merge la cuptor, lasand sucurile in cratita in care l-ati prajit.

Amestecati faina in sucurile ramase in cratita, adaugati vinul si amestecati bine. Turnati supa de pui, amestecand pe fundul cratitei pentru a desprinde toate resturile ramase de la puiul prajit, apoi adaugati mirodeniile, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust si aduceti la punctul de fierbere, amestecand mereu. Peste puiul prajit in caserola turnam sosul care s-a ingrosat putin si dam la cuptor cam o ora. Turnam apoi peste sosul care s-a ingrosat putin. In cratita in care am prajit puiul topim restul de unt, la care adaugam ceapa si ciupercile, amestecand frecvent, pana se aureste. Turnam apoi ceapa peste pui si bagam inapoi la cuptor cam jumatate de ora sau pana cand puiul este gata. La urma adaugam la pui frisca lichida si patrunjelul proaspat.


Ca si garnitura se prepara piure de cartofi cu unt, usturoi si spanac crud. Alte retete cu carne recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca