Fricasse de pui

Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati sp

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 2 cepe tocate marunt
  • 25 g unt
  • 250 ml vin alb sec
  • tarhon
  • rozmarin
  • busuioc
  • cimbru
  • o foaie de dafin
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 75 ml frisca lichida
  • 3 linguri de patrunjel proaspat
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 200 g ciuperci
  • jumatate de litru de supa de pui

Mod de preparare

Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati spalat puiul, uscati-l cu servete de hartie.

Puneti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie si adaugati puiul. Prajiti la foc mare, intorcand puiul din cand in cand, pana prinde o culoare usor maronie pe ambele fete, apoi scoateti-l intr-un recipient care merge la cuptor, lasand sucurile in cratita in care l-ati prajit.

Amestecati faina in sucurile ramase in cratita, adaugati vinul si amestecati bine. Turnati supa de pui, amestecand pe fundul cratitei pentru a desprinde toate resturile ramase de la puiul prajit, apoi adaugati mirodeniile, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust si aduceti la punctul de fierbere, amestecand mereu. Peste puiul prajit in caserola turnam sosul care s-a ingrosat putin si dam la cuptor cam o ora. Turnam apoi peste sosul care s-a ingrosat putin. In cratita in care am prajit puiul topim restul de unt, la care adaugam ceapa si ciupercile, amestecand frecvent, pana se aureste. Turnam apoi ceapa peste pui si bagam inapoi la cuptor cam jumatate de ora sau pana cand puiul este gata. La urma adaugam la pui frisca lichida si patrunjelul proaspat.


Ca si garnitura se prepara piure de cartofi cu unt, usturoi si spanac crud. Alte retete cu carne recomandate:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de spanac cu ceapa verde

M-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu...

Mancare de spanac cu ceapa verde
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise