Friganele cu legume

Fierbem putin varza in apa cu sare inainte de a o pune pe gratar. Taiem rondele legumele. Infasuram varza una cate una in felii de slanina si le trag

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g varza de Bruxelles
  • 150 g slanina de mangalita cu carne feliata
  • 1 vanata
  • 1 zuchini
  • 4 ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • Sare
  • piper alb
  • cimbru
  • ulei de masline
  • 20 ml iaurt
  • 1 legatura marar

Mod de preparare

Fierbem putin varza in apa cu sare inainte de a o pune pe gratar.

Taiem rondele legumele. Infasuram varza una cate una in felii de slanina si le tragem pe frigarui alternand cu zuchini, vanata, ardei, ciuperci si ceapa.

Ungem frigaruile cu ulei de masline si le condimentam cu sare, piper si cimbru.

Le prajim la foc mic invartindu-le continuu.

Amestecam mararul cu iaurtul si servim langa frigarui.
Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de piept de pui cu paste

Salata cu ton si porumb dulce

Salata de vinete

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...