Frigarui arabesti

1. Carnea trebuie sa fie trecuta de 2 ori prin masina de tocat pe sita cea mai mica. 2. Puneti carnea intr-un castron, adaugati o lingura rasa din ame

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g carne tocata de miel
  • 1 lingura rasa amestec de condimente pentru gratare
  • 1 lingura pasta de susan
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 leg. coriandru
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Carnea trebuie sa fie trecuta de 2 ori prin masina de tocat pe sita cea mai mica.

2. Puneti carnea intr-un castron, adaugati o lingura rasa din amestecul de condimente (enibahar, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, piper si cardamon), puneti pasta de susan, zeama de la jumatate de lamaie si coriandrul sau patrunjelul tocate marunt, precum si ceapa curatata, spalata si data pe razatoarea mica.

3. Potriviti de sare, si eventual piper, daca doriti sa fie mai picant, si framantati bine ingredientele.

4. Formati cu palmele umede mici bilute se marimea unei nuci.

5. Puneti cate 3 din acestea pe un bat de frigaruie, apoi stropiti-le cu ulei.

6. Frigeti-le pe un gratar incins pana cand se patrund bine si se rumenesc frumos peste tot.
Se servesc cu o garnitura de salata de varza, ceapa tocata, rosii si salata verde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Perfecte pentru o gustarica sau pentru pachetelul de la scoala!

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca