Frigarui arabesti

1. Carnea trebuie sa fie trecuta de 2 ori prin masina de tocat pe sita cea mai mica. 2. Puneti carnea intr-un castron, adaugati o lingura rasa din ame

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g carne tocata de miel
  • 1 lingura rasa amestec de condimente pentru gratare
  • 1 lingura pasta de susan
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 leg. coriandru
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Carnea trebuie sa fie trecuta de 2 ori prin masina de tocat pe sita cea mai mica.

2. Puneti carnea intr-un castron, adaugati o lingura rasa din amestecul de condimente (enibahar, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, piper si cardamon), puneti pasta de susan, zeama de la jumatate de lamaie si coriandrul sau patrunjelul tocate marunt, precum si ceapa curatata, spalata si data pe razatoarea mica.

3. Potriviti de sare, si eventual piper, daca doriti sa fie mai picant, si framantati bine ingredientele.

4. Formati cu palmele umede mici bilute se marimea unei nuci.

5. Puneti cate 3 din acestea pe un bat de frigaruie, apoi stropiti-le cu ulei.

6. Frigeti-le pe un gratar incins pana cand se patrund bine si se rumenesc frumos peste tot.
Se servesc cu o garnitura de salata de varza, ceapa tocata, rosii si salata verde.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...