Frigarui de pui

Figaruile de pui cu legume sunt ideale pentru gratar. Frigaruile se pregatesc foarte usor, asigurandu-va si garnitura pentru carnea pregatita la gratar.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 bucati mari piept de pui
  • 15-20 bete de 35 cm
  • Legume:
  • ardei gras tricolor
  • ceapa
  • ciuperci
  • dovlecel
  • ananas
  • rosii
  •  
  • Marinata:
  • 4-5 linguri ulei de arahide
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita miere de albine
  • 1 ramurica rozmarin
  • 3 lingurite sos de soia
  • 5 linguri lapte batut/butter milk
  • sare piper
  • chili/sau boia de ardei

Mod de preparare

Amestecam mustarul cu mierea, sosul de soia si uleiul de arahide pana arata ca o maioneza. Condimentam si adaugam frunzulitele de rozmarin, laptele batut. Amesteacm bine si turnam peste carnea taiata in bucati generoase. Amestecam bine, acoperim si lasam peste noapte in frigider.

Spalam si curatam legumele. Le taiem bucati/felii. La ciuperci eu am rupt codita.

Bagam legumele si carnea pe bete, dupa cum avem pofta.

Din legumele ramase, am facut si citeva frigarui vegetale. Le-am pus pe gril electric pana s-au rumenit. Pentru ca aveam si niste porumb fiert, l-am grilat putintel si l-am servit pe linga frigaruile vegetale stropit tot cu ulei de masline si otet balsamic.

Reteta Frigarui de pui a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro


Am servit frigaruile de pui cu salata de cartofi cu iarba ciorii si masline + salata de castraveti cu aceeasi iarba, ulei si otet de mere. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...